5 Ağustos 2011 Cuma

Hangimiz karşı tarafta?

Hangimiz terk etti hangimizi ?

Kanayan duvarlar mıydı? 

Kendime açılan ellerim miydi yoksa?

Var edip unutmanın tanrısal büyüsü bu olsa gerek, çok istemenin sarhoşluğu, kabul etmenin hazımsızlığı.

Sen ne dersen de,  bu her kapısı pişmanlığa çıkan sonrasında pişmanlıktan arınıp eşekliğe varan bi kural,  bi oyun,  bi gaflet.

Elini kolunu kancalara takıp kocaman bi tablonun önüne asmak kendini, kanadıkça resmin  yüzünü boyayan, kanadıkça uzaklaşan bir suret,  kanadıkça acı çekmenin zevkle karıştığı insanlık suçu bu
Her aşkın içinde bir tanrı birde şeytan yok mudur? yoksa insan neden terk eder birini?

Kendi yarattığına kendi isyan etmezse kim kimden ayrılırdı ki ?

Önce güzelin  yüzü görünür sonra resim kaydıkça arkasındaki çöp dağı belirir. Buralara gelene kadar daha en başından  ne olduğunu anlamadan biraz daha sorularla uğraşmak isterken her şeyin cevabını bir tek cümle verebilir mi?

Sen ne dersen  de bu açlığın ‘ne olursa olsunu’ kadar zayıf ve bu zayıflıktan doymak bilmeyen bir pişmanlıkla, adım bile atamayan bir çaresizliğin doğumuna, gelişmesine ve sana tokadını indirmesine imkan verirken ve yine bunu ‘seviyorum yapacak bir şey yok’ diyerek kat kat toprağa gömerken ve en kötüsü her şeyi bile isteye yaşarken artık,  birilerine ‘yardım edin’ demek gibi zengin işi bir lükse sahip olmadığının farkına varmaktır bu.

Kendim ettim kendim buldum. Bulurken tökezledim,  yüzüm yırtıldı, ruhum sıkıştı söyledim duymadılar, duyanlar inanmadılar, inananlar takmadılar. Ben buna aşk dedim, bunu yedim bunu içtim gerisini bilemem. 

kocaeli, 17.01.2006

6 yorum:

  1. öncelikle ayakların yere basmalı..daha realist düşünceler etrafında yoğunlaşırsan daha sağlıklı ürünler çıkabilir, bilemiyorum yazdıkların kendi ruh halini anlatmakla beraber okuyucunun bundan haz alması/alamaması senin için büyük bir sorun teşkil eder fakat şurası bir ayrı gerçektir ki sen kendini bu şekilde kabul edip gizemli yazılar kaleme alarak tatmin ediyorsan, benim söylediklerimin hepsi çöpe gider.Neyse lafı fazla uzatmayayım hoş bir yazı amma ve lakin bulutlarda-ayaklarım yere basmadı-

    YanıtlaSil
  2. benim dilim bu. eleştirin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. bu dünyadan 5 derece miyop olarak göçersem mezar taşıma tüm bunların müsebbibi güven'dir yazılsın lütfen. abi tasarıma bir el at da yokuş aşşağı vurduralım. okuyabilemediğim için e yorlamam bukadar.

    YanıtlaSil
  4. ahaha ya yazıların gri yaptım hala mı parlıyo? ben seviyorum böyle kırmızılı mırmızılı ama tamam söz değiştiricem. en çok yoran hangi renk?

    YanıtlaSil
  5. renkler de gayet iyi, sözler de gayet iyi, okuduktan sonra oluşan kafa da gayet iyi. böyle kalsın, çok iyi.

    YanıtlaSil